Öregfiú labdarúgás bemutatkozás

Ke z d e t e k

Az ASE öregfiúk labdarúgócsapatának eredete egészen 1982-83-ig nyúlik vissza, amikor néhány labdarúgást szerető, aktív pályafutását már befejezett játékos (Amtmann Jenő, Kővári István, Sipos József,  Jambrich István, Kapus István és még sokan mások) úgy gondolta, hogy a versenysport mellett öregfiúk csapatot alakítanak, ahol szervezett keretek között töltik szabadidejük egy részét. Heti gyakorisággal találkoztak egy kis „örömfoci” erejéig, s eleinte a környező települések (Bölcske, Madocsa) hasonló csapataival mérték össze erejüket. 
Később külföldi kapcsolatok révén a csapat eljutott Németországba, Szlovákiába is, ahová többször is szerveztek néhánynapos túrát, s természetesen a vendéglátó csapatok is eljöttek Paksra. Évekkel később, kisebb generációváltás után előbb 1986-tól Sipos György, majd 1994-től Patkós István vette át az ASE-hez kapcsolódó öregfiúk irányítását. 

 

J e l e n

Csapatunk jelenlegi létszáma 34 fő. A nyári két hónapos szünet kivételével heti rendszerességgel, péntekenként tartunk edzést, nyáron a főpályán, téli időszakban pedig műfüvön. Hosszú évekre visszanyúló kapcsolatunk van Pesten a Mátyásföldi Ikarusz, a Tatabányai Erőmű, valamint a Ceglédi VSE öregfiúk csapatával, akikkel évente oda-vissza alapon rendezünk barátságos mérkőzéseket. 

Ezek a találkozók némi presztízzsel is bírnak, de ennél fontosabb a játékosok között létrejött szoros barátság. 

Focicsapatunk alkotja a gerincét a Villamos Iparági Sporttalálkozón több mint húsz éve résztvevő Atomerőműves csapatnak, amely az erős mezőnyben többnyire dobogón végez, ezen belül jó néhányszor a kupát is elnyerte.

Éveken át részt vettünk az 1997 óta megrendezett Faddi Focifarsangon, ahol az Erőmű, mint fő támogató képviseletében szerepeltünk. A rendezvény bevétele nemes célt, a Faddi Gyermekalapítvány támogatását szolgálta, ezért mindig nagyon készültünk ide, és általában eredményesen is szerepeltünk. 

Nem volna teljes a csapatról alkotott kép, ha nem említenénk meg a nagy hagyománnyal bíró nőnapi rendezvényünket, amelyen közel húsz éve minden év márciusában rendezünk a focista-feleségek köszöntésére.

 

J ö v ő

Csapatunk az ASE-nak, néhány támogatónknak, illetve a csapaton belül kialakított rendnek köszönhetően nyugodt, rendezett körülmények között éli mindennapjait.
Kitűnő minőségű pályák, öltözők állnak rendelkezésünkre, mérkőzésekre, rendezvényekre megfelelő mezekkel, melegítőkkel rendelkezünk.
Létszámunk szinte állandó, s minden évben akad egy-két aktív, pályafutását befejező jelentkező, aki szívesen csatlakozna öregfiúk csapatunkhoz.

Bízunk benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan még hosszú ideig élvezheti csapatunk minden tagja a mozgás, kikapcsolódás lehetőségét az ASE öregfiúk focicsapatával.

ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%